top of page

F A Q 

Covid-19 - aanpassingen op Limnisa 

Hoe kan ik boeken?


Neem contact op met Mariël voor een inschrijfformulier: mariel@limnisa.com. Na ontvangst van het ingevulde formulier en een aanbetaling van €175 per geboekte week krijg je een bevestiging. De rest van het bedrag dient een maand voor aankomst betaald te zijn. Voor vertrek ontvang je nadere praktische informatie en een routebeschrijving. De inschrijving is definitief na ontvangst van de aanbetaling. Inschrijvingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst.  
 
Zie beneden een apart gedeelte voor reisinformatie. 
 
Hebben jullie wi-fi?


Onze doelstelling is een kalme en geïsoleerde omgeving te scheppen.  Op Limnisa is er geen internet beschikbaar. Wel ben je welkom om de computer in de veranda kamer te gebruik voor het boeken van vluchten, hotels, etc. en om iets op te zoeken. 

Op 3 minuten loopafstand is er gratis wifi in een van de drie taverna's / café's. Ook in de studio's die wij aanbieden is er wifi. Als het erg belangrijk voor je is om (ook) een internetverbinding te hebben op Limnisa zelf, regel dit dan voor je vertrek met je provider. Er zijn vrij goedkope dag- of week passen voor het buitenland beschikbaar.

Is er een vast programme gedurende de week?


Er is geen programma gedurende de retraite weken, maar wel een routine. Er zijn vaste tijden voor de yoga sessies en het avondeten. Ontbijt en lunch is een buffet dat zo'n anderhalf uur open blijft. Ook organiseren we literaire avonden en excursies. Deze zijn volledig vrijblijvend. Er is niets verplicht.

Moet ik aan bepaalde voorwaarden voldoen om aan de retraite deel te kunnen nemen?


Limnisa is op de eerste plaats bedoeld voor mensen die schrijven. 

We verwachten van onze gasten dat ze de volledige stilte in de ochtend en elkaars (werk-)ruimte te respecteren.

Wat zal ik meenemen?


Niet teveel. Je moet je koffer zelf zo'n 100 meter over ongelijke grond dragen - zie beneden. Een memory stick, een zaklamp, een strand badlaken en zwemschoenen voor het water. Een snorkel ? Een zonnebril! Zo'n maand voor aankomst sturen we je een uitgebreide lijst met wat er wel en niet op Limnisa aanwezig is. 
 
Ik ben slecht ter been. Kan ik dan toch naar Limnisa komen?


Het pad naar het huis is ongelijk en niet geasfalteerd. Als je eenmaal op Limnisa bent zijn er trappen. Voor mensen die met een kruk lopen is Limnisa niet gemakkelijk toegankelijk. Ook is Limnisa helaas niet geschikt voor rolstoelen.
 
In welke taal wordt er gesproken op Limnisa?


Mariel is Nederlands en Philip is Engels. Beide deze talen worden gesproken en afhankelijk van de nationaliteiten van de andere deelnemers soms ook andere talen. In de praktijk is Engels vaak de eerste taal.
Schrijvers van andere landen zijn ook welkom. Mariel en Philip (voornamelijk Mariel) kunnen communiceren in het Grieks/Frans/Spaans/Duits en Italiaans maar beheersing van het Engels is handig voor interactie met de andere gasten.
 
Hoe is het weer in Griekenland tussen Mei en September? Kan ik zwemmen?


In principe, als je een beetje stoer bent, kun je begin mei gemakkelijk zwemmen. De temperatuur in de schaduw is gewoonlijk tussen de 20 en 28 graden. In juni is het rond de 30 graden en is het water al veel warmer. Wij zwemmen zelf tot begin November. In de herfst is het water warm maar beginnen de avonden en nachten af te koelen. Zoals overal rond de Middellandse Zee, worden we in mei, juni en oktober soms verrast door een bui of door wind. 
 
Heb ik tijd om iets van Griekenland te zien?


We volgen een zekere routine wat eettijden betreft. Maar je besteedt de dag zoals jij het wilt; schrijven, zwemmen, wandelen, fietsen. Op vijf minuten loopafstand van Limnisa kom je al snel in een olijfboomgaard terecht of vind je een verlaten baai. Methana is een prachtig schiereiland met een onuitputtelijke schat aan antieke opgravingen, boomgaarden, rotsstranden, vulkanische landschappen en talloze ander natuurlijke en culturele verrassingen. Als je graag wat meer van Methana en omgeving wilt zien, raden we je aan deel te nemen aan onze excursies. 
 

Zijn er nog extra uitgeven?


De retraites en workshops zijn volpension, behalve drie maaltijden per week in een taverna, die door de gasten zelf betaald worden. Er zijn verschillende taverna’s in het dorpje Agios Georgios (1km) of in Agios Nikolaos (3km). De gemiddelde prijs voor een volledige maaltijd met wijn is €15 per persoon. Verder zijn er extra kosten als je deelneemt aan de excursies die Limnisa organiseert of als je een schrijfconsult boekt (tussen €15 en €40) of als je een taxi naar Methana stad neemt (€15 enkele reis – te delen met je medepassagiers). Vorige jaren was de prijs voor yoga en Chi Qong sessies inbegrepen. 
 
Is er een supermarkt, bank, postkantoor of ATM in Agios Georgios?


Agios Georgios bestaat uit zo’n 50 huizen, twee taverna’s, een kerk, een haventje en een strand. Er is een mini-market en er komt iedere dag een bakker en drie maal per week een groenten auto voorbij. Om grotere inkopen te doen zou je eigenlijk een taxi naar Methana stad (10km) moeten nemen. In de praktijk is dit echter nauwelijks nodig. Op de dag van aankomst kunnen we je meenemen naar een supermarkt in Methana waar je het hoognodige in kunt slaan. Verder gaan Philip of Mariel regelmatig naar Methana gedurende de week. Dus je kunt altijd een lift krijgen of een boodschappenlijstje mee geven. Aangezien de retraites volpension zijn kun je wat eten betreft alles op Limnisa vinden. Er zijn een aantal praktische dingen (zoals postzegels, ansichtkaarten, tampons, batterijen, etc.) op Limnisa tegen de winkelprijs te koop.
 
Ik ben vegetarisch - is dat een probleem?


Op Limnisa zijn alle gerechten vegetarisch bereid met verse, biologisch geteelde, locale producten. Onze maaltijden zijn gebaseerd op de Griekse en Mediterrane keuken.
 
Ik moet een dieet volgen - is dat mogelijk? 


Neem voor het boeken contact met ons op als je allergisch bent voor bepaalde producten of als je wegens medische redenen een dieet moet volgen.  
 
Kan ik een dag eerder komen of een dag later vertrekken?


De retraite hoeft niet per se van zaterdag tot zaterdag plaats te vinden. Je bent welkom op iedere dag van de week. Minimum verblijf is 7 nachten. Het beste is om aan te komen op een vrijdag omdat je dan gegarandeerd een directe boot van Piraeus naar Methana hebt.


Wordt er alcohol gedronken op Limnisa?


Op Limnisa kun je wijn, bier of frisdranken kopen tegen een schappelijk prijsje. Je neemt wat je wilt, kruist het aan op een lijstje en betaalt aan het einde van je verblijf. 
 
Kan ik roken op Limnisa?


Je kunt alleen buiten roken, op een plek waar niemand er last van heeft. Wees voorzichtig want de meeste bosbranden in Griekenland ontstaan door sigarettepeuken. 
 

Kan ik mijn reis annuleren?


Ja. Hier zijn onderstaande kosten aan verbonden: bij annulering langer dan zes maanden vóór aanvang retraite brengt Limnisa €50,- in rekening. Bij minder dan zes maanden vóór aanvang brengt Limnisa 25% van de boeking in rekening of is het mogelijk het retraite op te schuiven naar het volgend jaar. Bij annulering minder dan een maand vóór aanvang brengt Limnisa 75% van de boeking in rekening en bij minder dan twee weken voor aanvang wordt het volledig betaalde bedrag van de retraite in rekening gebracht. In deze laatste twee gevallen is het mogelijk een plaatsvervangende deelnemer aan te melden.

Informatie over de reis


Wie betaalt de reis naar Limnisa?


De reiskosten naar Limnisa zijn voor eigen rekening .
 
Wie verzorgt de reis? 


Gasten plannen in principe hun eigen reis. Maar het is aan te raden om eerst te overleggen met Mariel. Zij kan je adviseren over vluchten en je helpen vluchttijden te vinden die aansluiten bij de boten / bussen naar en vanaf Methana.
Een paar weken voor aankomst ontvang je van haar een persoonlijk reisschema, afgestemd op jouw dag en tijd van aankomst.
 
Hoe zit het met vluchten boeken? 


Athene (ATH) is het dichtstbijzijnde vliegveld. Prijzen liggen tussen €100 en €350 retour. Vanuit Nederland, Belgie en Duitsland zijn er verschillende mogelijkheden. De vlucht die het beste aansluit bij de boottijden naar Methana is de transavia vlucht vanuit Amsterdam, aankomst Athene 11.05 am en vertrek uit Athene om 11.55 uur.
Op internet vind je goedkope vluchten op: www.transavia.com, www.ryanair.com (vanuit Brussel Charleroi), www.vliegtarieven.nl, www.vliegwinkel.nl, www.ebookers.com. Het is ook de moeite waard om te kijken op : www.aegeanair.com, www.olympicair.com, www.klm.com, www.germanwings.com, www.airberlin.com, www.brusselsairlines.comWe adviseren je met klem om vroeg te boeken en een vlucht te boeken die niet later dan om 15 uur op het vliegveld in Athene aankomt.
 
Hoe kom ik van Athene vliegveld naar Piraeus?


Het vervoer van Athene vliegveld naar Piraeus is tamelijk eenvoudig. Er gaat een directe bus (lijn X-96) van het vliegveld naar Piraeus-haven. Deze doet er wat langer dan een uur over en kost €6. Zeg tegen de buschauffeur dat je bij GATE E-8 uit wilt stappen. Vanaf deze gate in Piraeus gaat er in de zomermaanden dagelijks (en in het weekeinde twee- of drie dagelijks) een directe boot naar Methana en twee maal per dag een Flying Dolphin. 
 
Hoe lang duurt de bootreis van Piraeus naar Methana?


De bootreis met de 'car ferry' van Piraeus naar Methana (www.saronicferries.gr)  duurt 2 uur. Een ticket kost rond de €12. De boot stopt eerst in Aegina. De tweede stop is Methana. De Flying Dolphin duurt 1 uur en kost €21. Wij halen je van de haven op en brengen je met de auto naar Limnisa (15 min). Als we verhinderd zijn regelen we een taxi voor je (€15). 
 
Zijn er nog andere manieren om Methana te bereiken?


Over zee:
1) Als je met een groepje komt kun je vanuit Piraeus de boot naar Aegina (of indien beschikbaar Angistri) nemen en vandaar een Watertaxi naar Agios Georgios (vlakbij Limnisa). De watertaxi vanuit Aegina kost €100 euro en vanuit Angistri €80. Er is plek voor 10 mensen in de watertaxi.
Over land:
2)  Er gaat dagelijks een bus van Athene busstation naar Galatas. Deze bus kost €18, vertrekt om 16.30 uur vanuit het centrum van Athene en bereikt de afslag naar Methana rond 19.00 uur.  Een taxi haalt je op van de bushalte en brengt je naar Limnisa (€20).  
3) Taxi van Athene vliegveld tot aan Limnisa. Onze taximan uit Methana brengt je van deur tot deur.  De reis duurt 3 uur en kost €170 ongeacht het aantal reizenden. 
4) Het huren van een auto is aan te raden. Dit is goedkoop en je bent niet afhankelijk van de boottijden.
 
Hoe zit het met de terugreis?


Voor de terugreis raden we je aan een vlucht te nemen die op zijn vroegst rond 12 uur vertrekt gedurende de weekdagen en zaterdagen en niet eerder dan 17 uur op zondagen.
Tijdens je verblijf op Limnisa plannen we samen de voor jou meest geschikte manier om van Methana naar Athene vliegveld te reizen. 

COVID-19 maatregelen op Limnisa

We brengen de meeste tijd buiten door. Er zijn tal van schaduwrijke terrassen met tafels en stoelen en kussens. We zullen nooit een groep in huis vormen. Gewoonlijk kiezen mensen elke dag en op verschillende tijdstippen van de dag verschillende schrijfplekken, maar alleen voor deze retraite vragen we onze gasten om een ​​schrijfplek voor de dag te kiezen en deze bij vertrek schoon achter te laten. Bij elke zithoek worden doekjes geleverd.

 

Niemand mag in de keuken behalve wijzelf terwijl we maaltijden bereiden.

 

Tijdens de maaltijden helpen de gasten zichzelf, aangezien al het eten als buffet wordt geserveerd (behalve op twee avonden wanneer de gasten naar een taverna kunnen gaan). Voor het betreden van de buffetruimte (één voor één) word je verzocht gebruik te maken van de aanwezige handwas.

 

Zelfs in gewone tijden is het niet altijd zo dat iedereen aan dezelfde tafel wil eten, hoewel de meeste mensen dat meestal doen. Maar voor deze volgende retraite zullen we meer tafels voorzien, enkele grotere en enkele kleine, zodat mensen met voldoende afstand van elkaar kunnen zitten en eten.

Daarna spoelt iedereen zijn eigen bordjes enz. af en zet ze in de vaatwasser.

 

Om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Griekenland, en ook om een taverna te bezoeken (zelfs buiten) ben je verplicht je vaccinatiebewijs te tonen. Meer informatie hierover lees je op deze link: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/griekenland

 

Als je tijdens je verblijf nog andere suggesties hebt, kun je deze delen.

 

We maken er geen obsessie van! De meeste mensen die naar Limnisa komen zijn redelijke en intelligente mensen. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat je je niet alleen veilig zult voelen, maar ook zult genieten van een productief verblijf :)

Neem gerust contact op voor meer specifieke informatie over reismogelijkheden: info@limnisa.com

bottom of page