top of page

Schrijven met intentie

De noodzakelijke voorwaarden voor creativiteit zijn niet gemakkelijk  te vinden in een druk dagelijks bestaan. Soms is er stilte en ruimte nodig in een veilige, liefdevolle en verzorgende omgeving. Dat is precies wat Limnisa te bieden heeft.

Schrijfworkshop met Bettina Drion

6 - 13 oktober, 2024

Herfst retraite:
13 - 23 oktober

Limnisa

is de inspiratie van Mariël en Philip

Zij openen ieder jaar een paar weken hun huis voor medeschrijvers of andere creatieve mensen die zich serieus willen concentreren op hun werk zonder de afleidingen van het leven thuis. Op Limnisa zijn er geen sociale verplichtingen, geen huishoudelijke taken en geen dagelijkse beslommeringen. Dus geen excuus om niet aan de slag te gaan.

Limnisa ligt alleen in een afgelegen baai, 10km van de hoofdstad Methana. Het ligt direct aan zee en heeft een eigen strand. Er is een prachtig uitzicht over de eilanden van de Saronische golf. De atmosfeer op Limnisa is helder, kalm, warm en open. De maaltijden zijn vegetarisch, voedzaam en bereid met de verse produkten van de streek. Er zijn volop mogelijkheden om je terug te trekken op een van de vele terrassen, in de tuin of aan zee.

Je bent welkom
(voor een week of langer)

We zijn open van
*  1 september - 1 oktober 2023
*  21 oktober - 4 november 2023


2024
*  2 mei - 1 juni 2024
*  31 augustus - 1 oktober 2024   

Geen afleidingen

op Limnisa maak je meters !

's Ochtends is er volledige stilte. Je kunt om half negen meedoen aan een yoga sessie in de tuin en dan ergens een mooi plekje vinden om te gaan ontbijten. Er is een uitgebreid ontbijt en lunch buffet. Ook is er de hele dag vers fruit/koffie/thee en koekjes. Om vier uur 's middags is het 'tea time' met dagelijkse vers gebakken cake.  

 

Op Limnisa ontmoet je schrijvers van allerlei nationaliteiten. De meeste Engelssprekend. Uit Australie, de Verenigde Staten, Groot Britannie, Ierland, Nieuw Zeeland. Maar ook schrijvers uit Italie, Nederland, Duitsland en Spanje. We ontvangen zowel professionele schrijvers als mensen die aan hun eerste kortverhaal bezig zijn of gedichten schrijven voor hun vrienden. 

 

Limnisa ligt vlak aan zee en heeft een eigen strand. Er zijn volop mogelijkheden om te zwemmen, te snorkelen of om een nachtduik te nemen.

 

Vijf avonden per week bereiden we een avondmaaltijd voor op Limnisa. De andere avonden is het mogelijk om een hapje te gaan eten in een van de typisch Griekse taverna's bij het water in de dorpjes in de buurt (1km of 3km) of in de stad Methana (10km). Een volledige maaltijd (met wijn) kost zo'n €15 per persoon. 

 

Een paar avonden per week organiseren we op Limnisa een literair event waar gasten die dat willen, uit hun werk voor kunnen lezen.

 

Bij genoeg belangstelling kun je deelnemen aan een excursie: naar de sulfurbaden, de vulkaan, de gezonken stad, het theater van Epidavros of een boottochtje naar een nabijgelegen eiland (Aegina, Hydra, Poros). Misschien loop je graag mee met onze stiltewandelingen in de buurt of spreekt de zonsondergang meditatie je aan. Misschien wil je niets van dit alles. En dat is allemaal OK.

Methana - Griekenland

Limnisa ligt vlakbij het dorpje Agios Georgios 

op de Methana peninsula

Het Schiereiland Methana  is verbonden met de Peloponnezen dmv een dun stukje land. Het bevindt zich slechts twee uur van Athene en van de stad Nafplio, drie uur van de Archeologische site van Mycene en een uurtje van het antieke theater in Epidavros. Er zijn bootverbindingen naar de nabij gelegen eilanden Aegina, Poros, Hydra en Spetses.
In tegenstelling tot de meeste andere 'echte' Griekse eilanden heeft Methana haar authenticiteit weten te behouden. Onaangetast door het internationale tourisme, en door de huidige problemen van Griekenland, gaat het leven er op de oude voet verder. De 2000 inwoners beoefenen deels nog kleinschalige landbouw en visserij. Het landschap is vulkanisch, grillig, vruchtbaar en altijd weer verrassend. Het feit dat het schiereiland al 10.000 jaar lang bewoond is, is voelbaar in de sfeer op Methana en ideaal om je te kunnen concentreren en om 'diep te gaan'. Een uur lopen vanaf Limnisa brengt je naar eeuwenoude terrassen, duizend jaar oude olijfbomen en vele archeologische (ook Myceneense) resten.

Agios Georgios (Sint George) bevindt zich op 15 min lopen (7 min fietsen) van  Limnisa. Het is een authentiek Grieks dorpje met een prachtig kerkje, drie taverna's, een strand en een mooi klein vissershaventje. Er zijn geen winkels, banken of postkantoren in Agios Georgios. Deze vind je in Methana stad (9km).  Agios Georgios is het 'kustoord' van het schiereiland Methana.  De studios en appartementen bevinden zich hier. Voor onze gasten is er gratis wifi in het dorpje.

Nog een paar schrijfplekken vrij vanaf 18 mei ...

bottom of page